Akvaario on monien eläinten koti

terrariums

    Akvaario on monien eläinten koti. Akvaarion eläimiä ovat paitsi perinteiset kalat, mutta myös kotilot, sukkaravut ja sammakotkin. Pieneen akvaarioon voi hankkia muutamia kaloja, mutta isossa akvaariossa mahtuu asumaan suurikin joukko erilaisia akvaarion eläimiä. Nämä eläimet kannattaa hankkia asiantuntevasta akvaarioliikkeestä, jolloin akvaarion asukkien lisäksi saa yleensä asiantuntevaa apua kalojen ja muiden eläinten hoitoon. Mikäli haussa on joki eksoottisempi asukki, kannattaa rohkeasti kysyä apua akvaarioliikkeistä. Usein heidän on mahdollista tilata myös erikosempia kaloja ja muita eläimiä valikoimiinsa. Akvaariosta kannattaa tehdä viihtyisä sen mukaan, millaisia eläimiä siellä asuu. Akvaarioon voi laittaa kasveja ja muita somisteita ja akvaariotekniikkaa. Hyvä akvaarionomistaja huolehtii akvaarion säännöllisestä puhdistuksesta ja veden vaihtamisesta. Lisäksi eläimien oikeanlainen ruoka on tärkeää. Akvaario on erinomainen hankinta melkein mihin tahansa perheeseen. Jopa allergiakotiin voi ottaa akvaarion. Se on myös erinomainen sisustuselementti!

    Akvaarion moninaiset asukit

goldfish

    Akvaarion eläimiä on monenlaisia. Kalat ovat suosituimpia akvaarion eläimiä. Jokainen tietää, miltä kultakala näyttää. Muita suosittuja kaloja ovat erilaiset monnit ja miljoonakalat. Niitä näkee lähes jokaisessa akvaariossa. Akvaarioon on hyvä hankkia levänuolija tai joku muu levää syövä kala. Näin akvaario pysyy paremmin puhtaana ja siistinä, eikä pesua tarvita yhtä usein. Myös tetrat ovat monen akvaarioharrastajan lempikaloja. Niitä löytyy monenlaisia, kuten kardinaalitetra, loistotetra, kuparitetra, punatetra ja timanttitetra. Myös särkikaloihin löytyviä barbeja näkee usein akvaariossa. Keltabarbi, kirsikkabarbi ja loistobarbi ovat kaikki erittäin näyttäviä kaloja ja niitä saa lähes kaikista akvaarioliikkeistä. Tyylikkään näköisiä kaloja haluava voi hankkia akvaarioonsa vaikkapa kiekkokaloja, joiden upeaa ulkomuotoa ja liikehdintää jaksaa katsella jopa tunteja. Myös mustaveitsikala on hengästyttävän näyttävä. Sen musta ulkomuoto muistuttaa nimensä mukaisesti veistä. Akvaarioon on saatavilla monenlaisia kaloja. Kannattaakin pohtia tarkkaan, mitkä kalat sopisivat juuri omaan akvaarioon.

    Akvaarion eläimiä ovat kalojen lisäksi erilaiset kilpikonnat, kuten myskikilpikonna. Se kasvaa 9-15 cm mittaiseksi. Kilpikonnien touhuja on mukavaa seurata, ja usein niitä hankitaan yhden sijaan useampia. Myös kotilot ja ravut ovat suosittuja akvaarion asukkeja. Niiden elämän seuraaminen on todella hauskaa – ovathan ne todella eksoottisia verrattuna moniin muihin lemmikkeihin. Yksi suosituin lemmikkirapu on erakkorapu, joka on aktiivinen etenkin öisin. Se on lajista riippuen 1-6 cm mittainen. Akvaarioon voi siis hankkia monenlaisia eläimiä. Ennen eläimen hankintaa tulee perehtyä hankittavaan lajiin, jotta osaa varmasti hoitaa uutta lemmikkiä oikein. Parhaiten apua saa eläinkaupoista, mutta myös netistä löytyy paljon infoa akvaarioon soveltuvista eläimistä, niiden ruokinnasta ja hoidosta.

hermit_crab1_medium

    Akvaario on erinomainen sisustuselementti

Akvaario on monien eläinten koti

    Akvaarion eläimiä näkee usein myös erilaisissa julkisissa tiloissa, kuten lääkäreiden vastaanotoilla. Tämä ei ole suinkaan ihme sillä akvaarion tuijottelun sanotaan rauhoittavan ihmistä. Todennäköisesti lääkäritkin tietävät tämän ja sijoittavat akvaarion sen vuoksi mielellään odotustilaan, jossa potilaat ovat usein hieman jännittyneinä odottamassa omaa vuoroaan. Akvaario voi siten toimia rauhoittavana elementtinä. Akvaario on erinomainen sisustuselementti. Se sopii mainiosti nykyajan moderneihin loft-asuntoihin, joissa tilaa on runsaasti. Akvaarion voi esimerkiksi sijoittaa keskelle suurta tilaa, jossa se toimii tilanjakajana tuoden samalla sisustukseen eloa ja rentona tunnelmaa. Akvaario on erinomainen myös lapsiperheisiin. Se sopii niin allergiaperheisiin kuin muille perheille, jotka haluavat akvaarion. Akvaarion hoitaminen opettaa lapsille vastuuta ja hoivaamista. Toisin kuin vaikkapa kissan tai koiran, akvaarion voi myös jättää pidemmäksikin aikaa yksin, kunhan huolehtii perusasioista. Akvaarion voi kotona sijoittaa melkein mihin tahansa tilaan, kuten olohuoneeseen, keittiöön tai aulaan.